Лізин
L-Лізін. Що це за амінокислота?
Лізин - це аліфатична амінокислота, що є головною основою для побудови білків. Лізин необхідний організму людини нормального зростання, виробництва гормонів, антитіл, ферментів, і навіть відновлення тканин.
Спочатку лізин використовували не як спортивну харчову добавку, а як харчовий інгредієнт, особливо у вегетаріанському раціоні, в якому лізин дуже часто відсутній. Його додавали до злаків, а також корму для сільськогосподарських тварин. Відомо, що лізин зв'язується з певними мінералами, такими як мідь, а це дозволяє швидше транспортувати лізин до еритроцитів і, отже, безпосередньо до організму.
Лізин – це незамінна амінокислота, яка є будівельним елементом білка у нашому організмі. Оскільки лізин не може вироблятися сам собою, його необхідно вживати за допомогою їжі або харчових добавок. Його також називають двоосновною амінокислотою, як і аргінін, цистеїн або орнітин.
Організм людини неспроможний синтезувати її самостійно, для підтримки міцного здоров'я та доброго самопочуття потрібно ретельно контролювати вживання даної амінокислоти.
Поділяють дві оптичні форми лізину: D-лізин та L-лізин, саме остання і здатна засвоюватися людським організмом. Але, варто зауважити, що її засвоєння неможливе без участі вітамінів А , C та В1.
Вплив амінокислоти на організм
L -lysine несе велику біологічну цінність для кожної людини.
Симптоми дефіциту лізину
Найбільш поширені симптоми дефіциту лізину це: • втрата апетиту • значне випадання волосся • втрата концентрації • втома • часті перепади настрою • анемія • проблеми з печінкою • репродуктивні розлади
Ефективність прийому лізину :
• Поліпшення та підвищення імунітету • Вироблення гормонів та ензимів
• Засвоюваність різних амінокислот та кальцію • Пам'ять та розумова працездатність • Пригнічення різного роду вірусів • Взаємодія у процесах розщеплення білка
Лізин у продуктах харчування
Приймати лізин можна за допомогою певних продуктів харчування чи харчових добавок. Джерела з найвищим вмістом лізину на 100 грам це:
• яловичина і баранина – 3582 мг
• пармезан – 3,306 мг • індичка та курка – 3110 мг • свинина – 2757 мг • смажені соєві боби – 2634 мг • тунець – 2,590 мг • креветки – 2172 мг • 1 912 мг • біла квасоля – 668 мг
Рекомендації щодо застосування лізину
Слід приймати по 1248 мг L-лізину (2,5 таблетки по 500 мг) на добу на голодний шлунок для ефективного скорочення рецидивів вірусу герпесу в кілька разів. Препарати, що містять L-лізин, не викликають звикання, зниження концентрації уваги або сонливості. При тривалому прийомі L-лізин не чинить токсичної дії на організм, а його надлишки виводяться разом із сечею.
Де придбати л лізин в Україні .
Купити л лізин можна в інтернет магазині Protein.in.ua. Безкоштовна доставка та l-лізин за вигідною ціною по всій Україні та місті Київ на амінокислоту в капсулах у нашому магазині хороші ціни.